Proslava blagdana zaštitnika Kapele danonoćnog klanjanja

Dva bitna obrata u prošlom stoljeću dogodila su se nakon što su rimski prvosvećenici obavili posvetu Marijinom Bezgrješnom srcu. Obrat u drugom svjetskom ratu dogodio se nakon što je papa Pio XII. uoči blagdana Svih svetih 1942. godine posvetio svijet Bezgrješnom srcu. Ponovio je to na blagdan Bezgrješne, iste godine. Od toga trenutka, do tada apsolutni gospodar u Europi Hitler, gubi sve značajne bitke, slijedi ratni obrat. Isto tako nakon posvete što ju je obavio na Blagovijest 1984. godine papa Ivan Pavao II. dolazi na čelo partije Gorbačov, slijedi perestrojka i glasnost te je uslijedio pad komunizma. (Iz Glasnika Mira, lipanj 2017.)

Dječak koji je molitvom promijenio teško stanje u svojoj obitelji

P. Patricio Hileman, zadužen za osnivanje kapela danonoćnog klanjanja u Latinskoj Americi, dao nam je svjedočanstvo Diega, dječaka od 8 godina iz Meksika čija je vjera u Isusa prisutnog u Presvetom Sakramentu preobrazila stvarnost njegove obitelji, obilježene problemima zlostavljanja, alkoholizma i siromaštva.

Događaj se zbio u Meridi, glavnom gradu države Yucatana u Meksiku, u prvoj kapeli danonoćnog klanjanja koju su otvorili Misionari Naše Gospe od Presvetog Sakramenta u tom gradu.

P. Hileman rekao je CNA-i da je dječak čuo u jednom od njegovih nagovora "da tko dolazi u zoru na klanjanje da će ga Isus blagosloviti stotinu puta više."

"Govorio sam o Isusu koji je pozivao svoje prijatelje na Sveti sat klanjanja. Isus im je rekao: "Zar ne možete probdjeti sa mnom jedan sat?" Tri puta ih je pozvao u ranu zoru", podsjetio ih je argentinski svećenik.

Svećenikove riječi potakle su dječaka da se zabilježi u 3,00 sata ujutro, što je svratilo pozornost njegove majke. Dijete je objasnilo: "želim da tata prestane piti, da više ne tuče mamu i da više ne budu siromašni ..." Tijekom prvog tjedna majka ga je pratila na klanjanje, a u drugom tjednu pozvao je svog oca. "Mjesec dana nakon što su noću išli na klanjanje, tata je svjedočio da je iskusio Isusovu ljubav koji ga je izliječio, a zatim u tim svetim satima ponovo je zavolio mamu", rekao je P.Hileman.

"Tata je prestao piti, prestao se svađati s mamom i prestali su biti siromašni. Po vjeri malenog od 8 godina cijela obitelj je ozdravila", rekao je P. Hileman.

Ovo je jedno od mnogih svjedočanstva obraćenja, prema P. Hilemanu, koja se događaju u kapelama danonoćnog klanjanja, koje osnivaju Misionari naše Gospe od Presvetog Sakramenta redovničke zajednice čiji je on osnivač. Prva zapovijed danonoćnog klanjanja je "dopusti Isusu da te voli" rekao je P. Hileman za vrijeme svog posjeta Čileu. "To je mjesto gdje se učimo odmarati u Srcu Isusovu. Samo Isus može zagrliti tvoju dušu." Svećenik je objasnio da povijest ove inicijative seže u 1993. godinu u Sevilli, Španjolska. Sveti Ivan Pavao II. izrazio želju da "svaka župa u svijetu ima Kapelu klanjanja gdje će Isus biti izložen i čašćen, svečano u Presvetom Oltarskom sakramentu, dan i noć bez prekida."