Prikupljanje financijskih sredstava za premještaj zemnih ostataka msgr. Adama Muchtina u župnu crkvu

 
Kao što Vam je poznato, ove godine završavamo s obilježavanjem 70. obljetnice događaja važnih za našu župu (1942. župa započela s djelovanjem). S proslavom smo započeli 2010. (početak gradnje crkve - 1940.), a nastavili smo 2011. (osnutak župe - 1941.).

Pokretač gradnje crkve i osnivanja župe je njezin graditelj i prvi župnik msgr. Adam Muchtin (4. prosinca 1908. – 21. kolovoza 1994.) – osoba kroz koju je Bog pokazao svu ljepotu ljudskog bića, osoba koja se nesebično darivala drugima i ugradila sav svoj život i trud u gradnju naše crkve. Prema sjećanju starijih župljana, msgr. Muchtin je često govorio da bi želio počivati u crkvi koju je gradio (i sagradio!), pa je bilo planirano da se, u ožujku ove godine, njegovi posmrtni ostaci premjeste u crkvu.
Kako su u crkvi, od dolaska župnika, vlč. Ivana Šarića, izvršeni mnogi radovi u crkvi i oko crkve, financijska sredstva planirana za tu namjenu su potrošena. Naime, u ožujku su blagoslovljene popravljene i u potpunosti obnovljene orgulje - dar Muchtinove majke župnoj crkvi - za koje je bilo potrebno izdvojiti znatnu svotu.
Stoga je, u dogovoru sa župnikom, odlučeno da se otvori privremeni kunski štedni račun kako bi Vi i Vaša obitelj, prema svojim mogućnostima, mogli pomoći da se do kraja ove godine realizira planirano. Kako su za premještaj Muchtinovih zemnih ostataka potrebne, uz pripremne radove (građ. radovi, rasvjeta, mramorna spomen ploča, klesarski radovi, lijes) i raznorazne dozvole (ekshumacija, prijenos), molila bih da novac uplatite do kraja mjeseca listopada kada bi se račun zatvorio. Ukoliko se ne prikupe dovoljna sredstva, novac će biti vraćen, a ukoliko se sakupi veći iznos pokušalo bi se realizirati izdavanje fotomonografije u spomen graditelju crkve, te kratke povijesti župe do današnjih dana o čemu ćete biti obaviješteni.
Račun je otvoren na moje ime (opunomoćenik je gđa Vlasta Rahelić, Tuhobićki uspon 1), kod Erste & Steiermärkische bank, ekspozitura Vežica, broj 2402006-1031262160 / 81400011 – 8702148446.

Uplate se vrše osobno, uz dobivanje uplatnice koja glasi na uplatitelja.

Od srca zahvaljujem i neka Vas prati Božji blagoslov i zagovor svete Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice naše župe,

Biserka (Matković) Pešut
Martina Kontuša 16
tel. 453 914 ili 099/805 85 63