Centar za mlade Riječke nadbiskupije "Miroslav Bulešić"

Zajedno ćemo rasti, upoznavati se i biti svjedočka podrška jedni drugima. Ako me nešto veseli u radu s mladima to je da od njih mogu učiti, stoga se ne postavljam kao učitelj, već kao jedna od njih. Veselim se ovoj iznimnoj prilici i svakome tko će zajedno sa mnom propitivati kako svojim riječima i djelima i životom staviti Ocu smiješak na lice! To nam je glavno pitanje, tema i zadatak.“

Novi Centar za mlade imat će Katoličku knjižnicu, a prostorima Centra redovne probe održavat će i Zbor mladih Riječke nadbiskupije.

Svečano otvorenje i blagoslov povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marko Šarić najavio je za blagdan sv. Luke, 18. listopada u 19,00 sati. Nakon blagoslova slavit će se misa u dvorani Centra. Euharistijsko slavlje predvodit će riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić,  a propovijedati porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kulteša. Također, Porečka i pulska biskupija darovat će Centru relikvije bl. Miroslava Bulešića koje će biti ugrađene u novi oltar, najavio je vlč. Marko Šarić.

Preuzeto sa stranica Riječke nadbiskupije